Sfaturi pentru a conduce noaptea

19.08.2022
Sfaturi pentru a conduce noaptea
Accidentele mortale sunt de trei ori mai probabile pe timp de noapte comparativ cu ziua. Motivul principal pentru care se intampla acest lucru este vizibilitatea preacara pe care o are soferul noaptea.
Condusul pe timp de noapte trebuie abordat cu o atentie mai sporita, mai ales cand conduceti o masina de inchiriat. Nu trebuie sa subestimati niciodata cat de periculos poate fi condusul pe timp de noapte. Nu trebuie sa va fie frica atunci cand conduceti noaptea, dar trebuie sa fiti constienti de pericolul crescut.

Daca este pentru prima data cand conduceti noaptea, asigurati-va ca stiti cum functioneaza farurile, faza scurta respectiv lunga si chiar pozitiile de ceata. In timp ce conduceti este foarte important sa nu aprindeti luminile din interiorul masinii, acestea vor reduce vizibilitatea. Chiar daca nu trebuie folosite in timp ce conduceti, trebuie sa stiti unde sunt amplasate aceste lumini.
Atunci cand conducem noaptea si suntem intr-o zona necunoscuta, trebuie sa acordam o atentie sporita si indicatoarelor rutiere chiar daca unele dintre acestea sunt reflectorizante.

Cel mai bine este sa reducem viteza cand conducem noapte, mai ales atunci cand suntem cu o masina de inchiriat. Chiar daca farurile masinii sunt foarte bune, este mai dificil sa observam ce se afla pe drum in fata noastra, deoarece timpul de reactie este mai lent decat in timpul zilei, iar timpul de franare difera de la masina la masina.
Fie ca ne aflam in zone urbane sau in cartiere bine luminate, vizibilitatea la volan trebuie sa fie optima atunci cand utilizam faza scurta. Desigur in zonele rurale sau pe drumurile cu putine lumini stradale cu siguranta veti avea nevoie sa utilizati faza lunga a vehiculului pentru a vedea mai clar drumul. Asigurati-va ca stingeti faza lunga de indata ce vedeti ca se aproprie un vehicul din sens opus. De asemenea, nu folositi niciodata faza lunga cand conduceti in spatele unei alte masini. Astfel, trebuie sa cunoasteti foarte bine cum functioneaza farurile atunci cand conduceti o masina de inchiriat.

Soferul trebuie sa fie cat mai putin distras in orice moment al zilei, conducerea pe timp de noapte necesita o atentie si o concentrare mai mare.
Inainte de a pleca intr-o calatorie pe timp de noapte incercati sa va odihniti cat mai bine, deoarece daca sunteti obosit riscurile unui accident cresc considerabil.

Acestea au fost cateva sfaturi oferite de echipa Win Rent A Car, pentru a ajunge la distinatie in siguranta si confort chiar si atunci cand conduceti o masina de inchiriat.
 

Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙