Atractii turistice in Cluj - Ce trebuie sa vezi neaparat?

16/03/2022
Atractii turistice in Cluj - Ce trebuie sa vezi neaparat?
Orasul Cluj Napoca este un oras plin de farmec, în care cu siguranta nu ai cum sa te plictisesti. Daca te afli pentru prima data în Cluj Napoca atunci cu siguranta trebuie sa pui pe lista urmatoarele obiective:
  • Cetatuia
  • Gradina Botanica
  • Parcul Central
  • Piata Unirii
  • Opera Nationala din Cluj
  • Iulius Parc
  • Muzeul Etnografic Cluj-Napoca
  • Muzeul de Arta Cluj-Napoca
  • Muzeul National de Istorie a Transilvaniei
  • Muzeul Zoologic Cluj-Napoca
Totusi, daca vrei sa explorezi putin si alte zone din afara sau apropierea orasului, iti prezentam mai jos câteva atractii din judetul Cluj pe care sa le ai în vedere.

Salina Turda

Aceasta este una dintre cele mai populare destinatii turistice pentru cei care ajung in zona Clujului sau chiar a Transilvaniei. In anul 2015 Salina Turda a fost desemnata un monument istoric al judetului Cluj de catre Ministerul Culturii.

Aceasta este un obiectiv turistic de neratat daca te afli in judetul Cluj, care cu siguranta te va uimi prin grandoarea si istoria sa. De asemenea, acesta este locul perfect pentru a petrece câteva ore pline de distractie, având posibilitatea de face o multime de activitati chiar în interiorul salinei, precum: vizitarea galeriei Franz Josef, a salii de extractie, a salii ecourilor, a minei Terezia. De asemenea, poti admira cascada de sare sau sa faci o plimbare pe lacul format pe vatra minei Terezia. Mai mult de atat, aici exista si masute de ping pong, minigolf sau biliard, dar si un carusel în care te poti distra cu prietenii sau familia.

 

Lacul Tarnita

Inca un loc superb pentru a evada din agitatia orasului intr-o zi de weekend este la Lacul Tarnita. Acesta se afla între comunele Râsca, Marisel si Gilau si se întinde pe o suprafata de 215 hectare. Linistea locului, contrastul dintre peisajul verde si lacul cristalin si aerul proaspat fac din acest colt de natura locul perfect pentru a evada din cotidian. De asemenea, accesul la lac se face foarte usor chiar si cu masina. Principalele activitati desfasurate pe lac sunt navigatul cu iole, plimbarea cu caiacul, pescuitul, înotul si plimbarile cu barca.

 

Castelul Banffy din Bontida

Cel mai probabil ai auzit pana acum de Castelul Banffy, datorita faptului ca aici are loc unul dintre cele mai mari festivaluri de muzica din Romania, Electric Castle. Totusi, Castelul Banffy din Bontida ii atrage pe turisti si în alte perioade, mai ales pe timpul primaverii sau verii, când vremea este prielnica pentru plimbari.

Castelul dateaza din secolul al 17 -lea, fiind construit în stil renascentist si baroc austriac si fiind inspirat de Castelul de la Versailles. Acesta nu a fost finalizat niciodata din cauza izbucnirii razboiului curutilor care a distrus anumite parti din castel, transformandu-l într-o baza militara.

 

Cascada Valul Miresei

O plimbare cu o masina pana in Muntii Apuseni este mereu binevenita. La doar 70 de km de Cluj – Napoca se afla una dintre cel mai frumoase cascade din Romania, Valul Miresei, din satul Rachitele, care are o cadere a apei de 20 de metri. Legenda spune ca aceasta cascada reprezinta lacrimile unor nuntasi dupa ce mireasa lor si-a blocat voalul în aceste stânci. Bineînteles, zona este perfecta pentru un picnic, alpinism sau plimbari cu ATV-ul.


Acesta a fost topul nostru cu atractii turistice din Cluj pe care trebuie sa le vezi neaparat. Închiriaza acum o masina de la Win Rent a Car si pleaca linistit intr-o aventura. Contacteaza-ne acum pentru mai multe detalii si informatii!Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙