Atractii Turistice In Sibiu

19.07.2023
Atractii Turistice In Sibiu
   

Probabil unul din judetele cu cele mai multe atractii turisitce din Romania este judetul Sibiu, existand numeroase locuri de vizitat, de la constructii si muzee, la peisaje care iti taie rasuflarea. Suntem siguri ca un concediu petrecut in acest judet nu te va plictisi absolut deloc. Cel mai probabil nici nu ti-ar ajunge timpul pentru a vizita toate locurile superbe care dau culoare Sibiului.
Vrem sa iti prezentam mai jos cateva din atractiile judetului Sibiu, atractii cu care sigur iti vom starni curiozitatea si dorinta de a le vizita in viitorul apropiat.
 

Piata Mare din Sibiu

Aceasta exista inca din anul 1366, incantandu-ne prin spectacolul arhitectural. Din oricare parte a orasului ai veni, nu ai cum sa nu te intalnesti cu acest centru istoric, toate drumurile aducand in acest loc minunat.
Piata Mare se remarca prin cladirile istorice si marea colectie de statui, multe dintre acestea fiind construite cu cateva sute de ani in urma.

Castelul de Lut

Inca din anul 2017, an in care a fost inaugurat, Castelul de Lut se bucura de mult succes, foarte multe persoane alegand sa viziteze acest obiectiv turistic fascinant.
Construit pe marginea raului Porumbacu, acest castel este viziunea a doi bucuresteni care au decis sa se mute in zona Sibiului si sa vina cu ceva nou, care sa schimbe cu totul peisajul de la poalele muntilor.
Castelul de Lut se afla la aproximativ 40 km de Sibiu, un drum relativ scurt. Daca te gandesti sa vizitezi acest loc, o poti face alegand sa utilizezi serviciile de Inchirieri Auto Sibiu de la Win Rent a Car.

Statiunea Paltinis

In cazul in care te gandesti sa calatoresti intr-o zona montana si nu esti neaparat in cautarea cladirilor si monumentelor arhitecturale, ceea ce iti recomandam este o vizita in statiunea Paltinis, statiune cunoscuta in special pentru partia impunatoare de schi. Aceasta statiune a fost creata in anul 1894, devenind astfel cea mai veche statiune montana din Romania.
Aceasta locatie este ideala pentru vizitat in special pe timp de iarna, insa si in anotimpurile mai calde vei putea realiza diferite activitati si in special, te vei putea bucura de peisajele incredibile care iti vor taia rasuflarea.

Transfagarasan

Cu siguranta cel mai spectaculos drum din Romania si unul din cele mai incredibile din Europa, traseul serpuit dintre munti care poarta numele de Transfagarasan este un loc ce trebuie obligatoriu vizitat. Peisajul este unul fantastic, care taie rasuflarea oricarui privitor.
Drumul intins pe aproximativ 150 km a fost construit intre anii 1970 si 1974, avand la acea vreme rol de drum strategic. Desi au fost aproximativ 5 ani de chin pentru persoanele implicate in construirea acestui drum, totusi finalul este unul care merita toata aprecierea muncitorilor, putandu-ne bucura de peisaje incredibile traversand acest drum.

Daca ai in plan sa vizitezi acest drum fascinant, iti recomandam sa inchiriezi o masina de la Win Rent a Car, pentru a nu iti face griji suplimentare legate de masina personala, sau in cazul in care calatoresti cu avionul si ai nevoie de un mijloc de transport, poti alege sa inchiriezi o masina de la noi. Te asteptam cu cel mai mare drag si iti stam la dispozitie cu orice alte informatii consideri ca ai nevoie.

Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙